Nieuwjaar 2011-2012 in Bahia - Reisverslag uit Salvador, Brazilië van Jacques - WaarBenJij.nu Nieuwjaar 2011-2012 in Bahia - Reisverslag uit Salvador, Brazilië van Jacques - WaarBenJij.nu

Nieuwjaar 2011-2012 in Bahia

Door: largo

Blijf op de hoogte en volg Jacques

10 Januari 2012 | Brazilië, Salvador

Als Nicole op 29/12 in de vlieghaven van Salvador aankomt, worden we met een privé wagen afgehaald en naar een dorpje +/- 100 km ten noorden van Salvador gevoerd, dat Subauma heet. Daar worden we laat in de nacht opgewacht door onze vrienden in hun prachtige villa aan een uniek kilometer lang strand van wit zand . Royale ontvangst door deze “grootgrondbezitter” die hier reeds ongeveer de helft van het dorp heeft opgekocht en er een hotel heeft neergepoot: Treebies (de 3 B’s: Brazilië, Bahia, België). De helikopter is hier hun vervoermiddel..en wij krijgen een super trip te proeven. Patrick en Annemie Peeters zijn hier ook uitgenodigd en komen de volgende dag aan. Samen vieren wij Nieuwjaarsavond : er wordt ons gevraagd zich volledig in ’t wit te kleden volgens de Braziliaanse traditie en voetjes te baden in de oceaan op middernacht. Het wordt een magische avond overgoten met ritmische muziek, lekkere gerechten, champagne en een vuurwerk. Wij zijn hier echt bedorven geweest en de gulle gastvrijheid van onze vrienden zal ons altijd bijblijven.
De volgende dagen zeilen wij naar Itaparica en andere prachtige eilanden in de baai van Alle Heiligen: mooie stranden. Patrick en Annemie zijn op Catalina en de andere op een grote motorboot van hun Braziliaanse vriend Paulo Lucas. We varen ook een rivier op, de Iguapacu, om in Maragojipe de zaterdag markt te bezoeken. Daar we ook naar Cachoiera willen gaan, nemen we de bus maar bij het terugkomen is het reeds laat en het wordt een hels avontuur waarbij motorboys moeten ingeschakeld worden; mijn metgezellen overwinnen moedig hun angst en we komen na middernacht heelhuids terug op onze cata.
De Peeters verlaten ons zondag namiddag na een super leuke week samen en dezelfde avond komen Jan en Michou Tritsmans ons vervoegen voor verdere avonturen te beleven die u zal kunnen lezen in een volgende “largo”.
We wensen aan al onze vrienden en familie leden een zeer gelukkig en gezond 2012 toe en appreciëren steeds jullie commentaar.

• 10 Januari 2012 - 09:23

Maria:

Dit lijkt geen sprookje, het is gewoon een zalig sprookje.
    Best wensen ook voor 2012 en zet deze droom maar verder.
    Genegen groeten

• 10 Januari 2012 - 11:05

Eline & Hans :

Klinkt geweldig allemaal! wij zitten hier in een heel andere sfeer, ondergesneeuwd in de bergen met kristalheldere blauwe hemels. Wees een beetje voorzichtig met die avonturen met onze oudjes, por favor, dat ze veilig en gezond terugkomen om heel veel op kleine Felix te passen. geniet ervan!
    Eline & Hans

• 10 Januari 2012 - 11:22

MArtine En Eddy:

Ziet er allemaal fantastisch uit.WIj zijn hier nu voor de laatste dagen op een ydilische plaats aan de kust van MYanmar.Eddy en ikzelf wensen jullie een fantastisch jaar toe veel vrienden om jullie heen en veel reisplezier.ook een dikke nieuwjaarswens aan Michou enJan.NAtuurlijk een behouden thuiskomst.

• 10 Januari 2012 - 12:10

Michou:

hallo ,wij zijn inmiddels sur place, en hebben deze verhalen dus al live gehoord, wow, wat een avonturen!
    nu is t'aan ons, in een zwoel en samba brasilia...let's enjoy together, we komen er aan...!
    xxx jan en michou

• 10 Januari 2012 - 16:32

Cecile:

om van te likkebaarden!! ; alvast een schitterende inzet v 2012
    verder wens ik jullie het aller-allerbeste voor de rest vj jaar
    vele groeten vanuit het grijze, grauwe Lokeren

• 10 Januari 2012 - 19:25

Sonja En Jean Claude:

Wat een leven hebben jullie daar ...het aardsparadijs op aarde !!
    Doe zo verder.

Met aardse groeten van het natte Lasne

• 10 Januari 2012 - 20:12

Luc B:

dit is genieten op een ander niveau: zon en zee, een wit strand met palmbomen, pootje baden om middernacht, heli vlucht over de kust, zeilen naar Itaparica, muziek en sambadansen!!!!! En wij hier maar overleven onder een sombere hemel met veel regen. Maar het is jullie van harte gegund, profiteer met volle teugen en vertel ons bij thuiskomst jullie fantastische verhalen. Hoe is het ondertussen met die Catalina, die fantastische cata die je veilig over de oceaan heeft gebracht?
    Eveneens onze beste wensen van vooral gezondheid en nieuwe avonturen in 2012.
    Ook veel groeten aan Michou en Jan.

• 10 Januari 2012 - 20:23

Michel:

Ce superbe lieu est il a Praia do forte ?
    Parmi les guests, n'avez-vous pas rencontré des Doucet ? Que je connais bien ?
    Bonne continuation
    Bon vent

Jacques

Bienvenue sur le site de Nicole et Jacques, globetrotters fraîchement diplômés qui s'apprêtent à faire la première moitié du GR5 Antwerpen Nice sans aucune préparation: échec garanti! "Let's hope that our best will be good enough." Départ prévu 1er juillet. Nous nous arrèterons lorsque nous en aurons marre! Ceux qui veulent venir marcher qqs. jours avec nous sont toujours les bienvenus. Vous pourrez nous suivre sur ce blog quand nous aurons une connection internet. Bisous à tous, Jacques et Nicole

Actief sinds 25 Juni 2011