Madeira–Selvagem Grande–Gran Canaria 165 + 135 Nm - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Jacques - WaarBenJij.nu Madeira–Selvagem Grande–Gran Canaria 165 + 135 Nm - Reisverslag uit Madrid, Spanje van Jacques - WaarBenJij.nu

Madeira–Selvagem Grande–Gran Canaria 165 + 135 Nm

Door: Largo

Blijf op de hoogte en volg Jacques

23 Oktober 2011 | Spanje, Madrid

Onze week rust wordt prachtig afgesloten met een groot festijn met folkloristische dansen aangeboden door de haven meester.
We verlaten Madeira donderdag laat in de namiddag rond 16h met een start “in lijn” voorbij de Zodiac van de organisatie, die foto’s neemt om in de zeil magazines te publiceren. Daar we maar met zijn tweeën zijn moeten we alle hens on deck hebben om de zeilen en Catalina te controleren te midden 17 andere boten: we hebben dus geen mogelijkheid om zelf mooie foto’s van deze memorabele start te maken.
Alhoewel we de vertreklijn in de laatste groep passeren, is Catalina na 1 uur reeds iedereen behalve een Outremer 55 light catamaran voorbij geschoven met zijn gerepareerde spi. Het spektakel van al deze RIDS deelnemers onder spi is wel adembenemend tegen de achtergrond van het aan de horizon verdwijnende Madeira.
Spijtig genoeg gaat de wind tegen de vroege ochtend liggen en zijn we verplicht op motor verder te varen. De nochtans zachte deining van links achter maakt de kapitein zeeziek en we zijn tevreden dat we een toelating hebben om op het wilde natuurreservaat Selvagem voor anker te gaan tegen zonsondergang. We varen slechts op 1 motor daar er opnieuw een stuk visnet in de linker schroef is gedraaid.
Een goede nachtrust herstelt ons beiden en Nicole wil het woeste eiland niet op, zodat we na een stevig ontbijt en een duikpartij van Jacky om de koorden uit de schroef te halen rond 10h wegvaren richting de Canarische eilanden. De andere RIDS deelnemers zijn nu allen voor ons daar het niet voorzien was te stoppen voor Dakhla in Marocco. Maar daar we weer op motor zijn because no wind, moet iedereen wel bijtanken in Gran Canaria en wij hadden reeds beslist om ook daar een restoke te doen en een goede nacht te slapen: foei, we zullen als laatste aankomen op de eerste etappe in Marokko.
Zondag morgen 23/10: aankomst om 9.00h in het mooie haventje Puerto de Mogan op Gran Canaria: tanks vullen, lekker ontbijt en wandeling in de haven met terrasje met WiFi om Largo te sturen…
Big bisous, alles kits,
Captain Jack
PS de link om onze positie op internet te volgen is: http://www.dolink.fr/carte/communaute/iles-du-soleil

• 23 Oktober 2011 - 17:15

Nicole:

Dimanche paisible au Muizendries. Un peu de lecture, inspection de la garderobe, comptabilité, un cake au citron (le pain quotidien), avec du thé au gingembre (préparé par Luc) et ce soir un bon petit verre de champagne avec du pecorino, ensuite des pâtes. Meer moet dat niet zijn.
    Evidemment il n'y a pas la mer, ni les dauphins, ni le soleil qui tape, ni les beaux paysages...
    Bon vent et à bientôt.
    Gros bisous

• 24 Oktober 2011 - 20:08

Michou:

dag schatjes, wat een avontuur! één motor stuk, zien jullie dit nog te repareren? moeten wij geen nieuwe meebrengen (naast de spi) uit belgie? laat maar weten ,een paar extra kilokes kan geen kwaad, ik breng dan wat minder kleedjes mee, hihi!

wij hier in marbella met vandaag dramatisch slecht weer, gietende regen en wind..maar vanavond toch al opnieuw een mooi rode zonsondergang met zicht op gibraltar, dan is mijn jantje content!

veel liefs

michke

• 25 Oktober 2011 - 16:17

JAc De Falicon:

Et tandis que vous additionnez les miles Michel a fait son premier 2 km eN fauteuil motorisé. Ce qui nous rapproche de vous c'est le ciel, le soleil, la mer et les défis...mais surtout la volonté de tout tenter pour les relever.
    Bon vent, bonne route...
    JAc de Falicon

Jacques

Bienvenue sur le site de Nicole et Jacques, globetrotters fraîchement diplômés qui s'apprêtent à faire la première moitié du GR5 Antwerpen Nice sans aucune préparation: échec garanti! "Let's hope that our best will be good enough." Départ prévu 1er juillet. Nous nous arrèterons lorsque nous en aurons marre! Ceux qui veulent venir marcher qqs. jours avec nous sont toujours les bienvenus. Vous pourrez nous suivre sur ce blog quand nous aurons une connection internet. Bisous à tous, Jacques et Nicole

Actief sinds 25 Juni 2011